logo tasarımı

En Yeni Logo Tasarım Örnekleri

Popüler Logo Tasarım Trendleri

Birçok sektöründe olduğu gibi dönem dönem geçmişe dönüş olsa da gözle görülür oranda sadeleşen logo tasarımları, yeni dokunuşlarla hareket kazanıyor. Bu da kullanıcılarla hızlı etkileşime geçmesini kolaylaştırıyor. 

Ayrıca, tasarım trendlerinin yıldan yıla değişmesine rağmen, logo tasarımının altında yatan felsefenin hiçbir zaman değişmediğini hatırlatmakta fayda var. Bu değişimler sadece müşteriler üzerinde farklı izlenimler bırakmak değil, aynı zamanda markanın mesajını da iletmektedir. Bu doğrultuda öngörülebilir tahminlerle 2017 trendleri:

Sadelik

Tasarım ilerledikçe, sadeliğin nihai gelişmişlik olduğunun bizim için daha belirgin hale geldiğini görüyoruz.
Dağınık insanlarda var düzenli insanlar da var. Her ikisini de seviyoruz. Ancak markalarda bu eğilimin biraz toparlanması, görsel olarak yoğun olan çalışmaların basitleştirilmesi gerekiyor.

 

Sizde logo tasarımı yapmayı öğrenebilirsiniz.

Yeteneklerini geliştirmek isteyen ya da yeni başlayanlara yönelik logo tasarım eğitimleri için bilgi edinin.

 

 

Gölgelerin Gücü

Bu gölgeli çizgilerde genellikle düz tonlar kullanılır. Renkler yerine ek bir tonla desteklenir. Boyutsal katmanlarla sarmal etkiler kazandırılır.

 

Doğrusal Renk

Bir işarete yönelten, bir yolu izleyen, kendisinden geçen herhangi bir doğrusal veya şeklin örtüşen alanlarını rengin degradesi ile oluşturmaktır.

 

Renk Ayrımı

Bir çizgiden görsel elde etmenin akıllı bir yolu olsa da daha büyük bir hedefe ulaşmak için her bir öğeyi ayrı ayrı ifade edilmesine yardımcı olabilir.

 

İnce Sarmal Çizgiler

Paraların üzerinden görmeye alışık olduğumuz renkli ince çizgiler. Bu kez logo olarak karşımıza çıkıyor. Çizgiler bir araya geldiğinde rengin yoğunlaşmasıyla gölge hissiyatı uyandırır.

 

Burgulu

Bükülmüş parçacıklarının ötesinde 3 boyutlu bir şekil yaratarak iki boyutlu logoların önüne geçmesi sağlanıyor. his yaratıyor. Markanın kişiliğini yansıtması açısından etkili bir yol.

 

Yin Yang

3500 yıl öncesine dayanan bir sembol olan Yin Yang’ın izlerini görüyoruz. Yang: Beyaz tarafı pozitifi ve Yin: Karanlık tarafı, negatifi temsil eder. Zıtlığı çağrıştırsa da tamamlayıcı özelliğini de unutmayın.

 

Basitlik

Şekiller genellikle bağımsızdır, ancak hikayeyi anlatmak için başkalarıyla birlikte çalışırlar. Aşk Sineması logosunu not edin 😉

 

Soldur

Bu işaretler bir rengin 100’den sıfıra degradesi ile tanımlanır. Bu kademeli solmalar yalnızca tasarımcı tüketicinin kayıp resmi tamamlamasına izin verecek kadar tasarım kemiği ortaya koymaya istekli olması durumunda geçerlidir.

 

Metin Kutuları

Metni vurgulamak için kullanılan teknik bu kez karşımıza logo olarak çıkıyor. Bir resim çerçevesi içerisindeki özgür yazı topluğunu andıran kapsüllerden oluşmaktadır.

 

Negatif Alanlar

Bu tasarım biçimi büyümeye devam eden ve çok ilgi gören bir stile sahip. Bu stil, pozitif ve negatif alanların izleyicinin dikkatini çekmek için çift görüntülerle elde edilir.

Degrade ve Kesişimler

Bu eşsiz stil logo tasarımları özellikle canlı bir his uyandırıyor. Ayrıca finansal alandaki kuruluşlarda sık sık bir araya gelen şeffaflık, tüketicilere yatırımlarının denetime açık olduğunu ve süreç halktan gizlenmediğini göstermektedir. Yukarıdaki MasterCard logosuda buna bir örnektir.

 

Çokgenler / Geometrik şekiller

Dikkat çeken diğer bir eğilimde çokgen (poligon) logolar. Tasarımcıların şekil ve logo formunu bir arada kullanıyor.

 

Çizgi Sanatı

2015’te ilk izlerini görmeye başladığımız çizgi sanatı, estetik açıdan çekici bir logo elde etmek için çizgiler kullanılır.

 

Kalın Çizgili / Modern Retro

Cesur retro logoların sadeleştirilmiş hallerini düşünebilirsiniz.

Karikatüristik

Eğlenceli, canlı ve karakter odaklı bir logo tasarımı sunuyor. Ancak ayrıntının az olması ve düz renkler tercih edilmesi temiz bir çalışma ortaya koyuyor.

 

Abartısız Minimalizm

Minimalist tasarımın hem pratik hem de amaca odaklı olmasını sağlamak önemlidir. Bir logonun amacı, müşterilerine ne iş yaptığınızı mutlak netlikte en hızlı şekilde geçirmenizi sağlamaktır. Anlam, logonun kendisinde bulunur.

 

El Yapımı

Elle çizilmiş grafikler 2016’da popülerdi ve bu eğilim 2017’de de kendi zeminini koruyacağı görünüyor. Gıda ve içecek endüstrisinde ağırlıklı olarak tercih ediliyor olması popülerliğini korumaya devam edeceği görünüyor.

 

 

Bağbozumu

Nostaljiyi canlandıran ve modern bir kişilik kazanan bağbozumu logosu, genellikle kullanıcı ile bir bağ kurma duygusu ve güvenilirlik duygusu iletir.

 

Müşterilerin markalaşmaya başlamasıyla eş zamanlı olarak akıllarındaki senaryo daima “büyüme” olacaktır. Bu uyarıyı dikkate alıp, eski bir logonun markayı çağın dışına itebileceğini veya geçmişe sıkışmış olarak tasvir edilebilir. Bu yaklaşım son derece yıkıcı sonuçlar doğuracağı için bir şirket logosu tasarımı oluştururken çok dikkatli düşünmeniz gerektiğini unutmayın.

Hareketli Parçalar

En heyecanlı kısmını sona sakladım. Basılı materyallerde varyasyonları bulunan animasyonlu GIF’lerin kullanıldığı logo tasarımı.

Logonuzun akılda kalıcı olması ne kadar önemli?

Ünlü markaların 150 kişi tarafından çizimlesi istendiğinde oraya çıkan sonucu görmek için aşağıdaki linki linki ziyaret edebilirsiniz. Burada Tesla markasının ürettiği sade tasarımların (çizimi ve akılda kalıcılığı kolay) olmasındaki avantajı daha iyi anlayacaksınız. www.signs.com/branded-in-memory

Amblemler farklı şekillerde yorumlanabilir.

Peki ya bu amblem mevzuatı kanunda nasıl geçiyor merak ediyor musunuz?

Öğrenmek isteyenler için PDF dosyasına ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Mevzuat PDF indir

 

Kaynak: justcreative.com, logoinspiration.net

 

Blogdaki son yazılar

Yorumlar (4)

  1. Logolar cok basarili ,profesyonel sekilde hazirlanmis .iceriginizi severek okudum. Bende logo tasarimi yapiyorum ama profesyonel degilim. Logo tasarimi yapmak icin sanirim photoshop bilgim olmasi gerekiyor. Peki photoshop benzeri tasarim yapilabilecek programlar var mi? Gif yapabilecegim programda önerebilirmisiniz?

  2. Yorumlarınız için teşekkürler.
    Logo tasarımı yapmak için aslında Photoshop’tan ziyade vektörel bir program tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü logo hazırlarken ağırlıklı olarak çizgi, nokta, dolgu alanı vb. kavramlar kullanmanız gerek. Bunuda Illustrator ve Corel gibi piyasada en çok tercih edilen programlarla yapabilirsin. Sonrasında hareket vermek istediğinde ise vektörel olarak hazırladığın logoyu parçalar halinde animasyon programına (After Effect, Animate, Photoshop vb.) aktarıp işleyebilirsin.
    Sonuç olarak; logo tasarımı için önce eskiz çalışmaları yapmayı denemelisin kağıt üzerinde sonrasında vektörel programda çizmelisin. Ardından animasyon programında hareket ettirmek en etkili yoldur. Kolay gelsin.

Bir yorum yaz